Persoonsgebonden budget

Persoonsgebonden budget

Met een Persoonsgebonden budget (PGB) kunt u zelf uw zorg regelen. Met een PGB heeft u dus zelf de mogelijkheid om uw eigen zorgaanbieder te kiezen. Hierdoor heeft u zelf controle over de zorg en ondersteuning die u krijgt. Ook maakt u hierbij zelf de afspraken met de zorgverlener, bijvoorbeeld over welke zorg u wilt, maar ook over de tijden waarop de zorgverleners werken en de vergoeding die zij ontvangen.
Een persoonsgebonden budget (PGB) is een vergoeding dat u kunt ontvangen om zelf verpleging, begeleiding of zorg in te kopen. (bron: Rijksoverheid)
Een PGB kunt u gebruiken voor diverse vormen van (thuis-)zorg en begeleiding. De meest voorkomende zorgtaken die hieronder vallen en vanuit het PGB betaald worden zijn verpleging, persoonlijke verzorging en huishoudelijke zorg. Hierbij kunt u denken aan hulp bij het wassen, hulp bij verpleegkundige handelingen of hulp in de huishouding. Om in aanmerking te komen voor een PGB dient u eerst een zorgindicatie aan te vragen. Thuiszorg ZorgBewust heeft hier veel ervaring mee en begeleidt u hierin dan ook met liefde.
Meer informatie over het PGB?
Maakt u momenteel gebruik van zorg in natura en overweegt u dit gedeeltelijk of volledig te wijzigen naar een PGB? Dan helpt thuiszorg ZorgBewust u hier graag bij en kunt u contact met ons opnemen.
Go To Top